FAQ aneb Často kladené dotazy

Markéta Šugarová (Bartoníčková)

Často se nám opakují otázky, na které se účastníci našich akcí při přihlašování ptají. Abychom ti to usnadnili, rozhodli jsme se sepsat všechny odpovědi na jedno místo.

Přihlásil/a jsem se na akci a nepřišel mi žádný potvrzovací email. Co mám dělat?

Mrkni do složky Hromadné, Obchodní sdělení, Promo akce nebo Spam. Pokud nikde nic není, napiš na info@vlakfest.cz, prověříme to. S největší pravděpodobností má naše napojení platební brány zrovna slabší chvilku. Nebo jsi udělal/a překlep ve své emailové adrese. 

Máte ještě místo?

Pokud na webu funguje přihlašovací formulář, tak pravděpodobně ano. Lepší než nám psát, je rovnou ten formulář vyplnit. Protože jestli zbývá pár míst, tak ti je někdo může vyfouknout, než to zkontrolujeme a odepíšeme ti.

Opravdu jsme tak přátelští, jak to vypadá

Můžu s sebou vzít svoji holku, matku, dědečka, syna, …?

Ano. Pokud není u akce uvedeno jinak, můžeš s sebou vzít kohokoliv. Podmínkou je, aby dotyčný/á zvládla větší společnost někdy trochu hlučných lidí a neměl/a vysoké hygienické nároky. Nejmladšímu účastníkovi naší akce bylo pár měsíců, nejstaršímu přes 70 let.

Pokud dotyčná osoba chce vlastní lehátko nebo lůžko, musí si koupit plnou jízdenku bez ohledu na věk. Bohužel nemáme žádné dotace pro děti ani důchodce a každý cestující pro nás představuje stejný náklad.

Jezdí s vámi i jednotlivci?

Ano a není problém se rychle skamarádit. Jsme vlastně i dost úspěšná seznamka, určitě máme lepší výsledky než Tinder a už je na světě dokonce i první dítě, jehož rodiče se seznámili na naší akci.

Když nebudu moct jet, vrátíte mi peníze?

U velkých akcí uvádíme, že si svoji účast můžeš rozmyslet nejpozději 30 dnů před odjezdem a vrátíme ti všechny peníze. Později už peníze nevracíme, ale můžeš jízdenku přeprodat někomu jinému, není vázaná na jméno.

U menších akcí je koupená jízdenka nevratná, ale opět ji můžeš přeprodat dál

Kdybychom byli nuceni akci zrušit my, tak vracíme celou zaplacenou částku, případně si ji u nás můžeš nechat jako kredit na další akci.

Můžu s sebou vzít psa, kočku, kanárka, …?

Ano, pokud je to u akce uvedené a je společenský/á, dobře vychovaný/á a nebude mu/jí vadit větší množství hlučných lidí. Pokud jedeme za hranice, zodpovídáš za to, aby tvé zvíře mělo v pořádku všechny potřebné dokumenty. Mělo by být schopné ujít pár kilometrů pěšky, jinak počítej s tím, že ho budeš nosit.

Zvířata jedou zdarma a nepotřebují jízdenku. Zodpovídáš ale za to, že po nich nikde nezůstane žádná nadílka. Zvířata menší než kočka by bylo fajn mít v kleci nebo teráriu, aby nezalezla někam, kde můžou překousat nějaký kabel.

I takoví psi s námi jezdí

Co si mám vzít s sebou?

Nutné věci typu peníze, pas a spacák uvádíme u každé akce. Cokoliv tam není, je navíc. Doporučujeme brát si toho navíc co nejmíň, ať v kupé nezabírají víc místa batohy než lidi. Čím menší batoh, tím lépe. Neber si kufr. Oblečení v každém případě vybírej pohodlné a s ohledem na cílovou destinaci a předpověď počasí.

Dá se ve vlaku nabíjet telefon?

Radši s tím moc nepočítej a vezmi si power banku. Zásuvek je málo a elektřina slouží primárně k chlazení piva a vaření kafe. Užij si chvilku offline, o fotky se postaráme my.

Jsou ve vlaku sprchy?

Ne. Počítej s tím, že na všech akcích můžeš být 2–3 dny bez sprchy. Na delších akcích tě v létě nasměrujeme k čisté řece nebo lomu, někde domlouváme sprchy v kempech, případně zastavíme u aquaparku či koupaliště.

Máme to napsané na vestě: Jsme profíci

Jedu na podobnou akci poprvé, nevím, co od ní čekat, a mám potenciálně spoustu zvídavých dotazů, jak to funguje. Co mám dělat?

Napiš nám na email info@vlakfest.cz, obratem odepíšeme. Jsme zvyklí odpovídat na zákeřné dotazy typu, jestli na silvestrovskou výpravu na Ukrajinu může jet kočka, kolik triček si má člověk sbalit na 4denní festival nebo jak je možné, že si někde můžeme jen tak přes noc odstavit vlak a spát v něm.

Pokud by tě to zajímalo, tak odpovědi jsou:

1. Ano, může, pokud má všechny potřebné papíry. Ale pokud neujde pár kilometrů sama (pravděpodobně sněhem), budeš ji muset nosit.

2. 2 až 4 podle aktuálního počasí a tvého potícího skóre. Jedno je pro ostatní účastníky ke konci festivalu už trochu hardcrore, víc zbytečně zabírá místo v batohu.

3. Obecně můžeme vlak odstavit v místě, kde jsou aspoň 3 koleje, aby po dalších dvou mohly dál jezdit vlaky. Vždy se ale musíme domluvit s místní správou železnic, jestli jim tam nebudeme překážet.

Máš pocit, že tu nějaká odpověď chybí? Napiš nám, doplníme ji.